Michael in Suriname!

Foto's van mijn Surinaamse roots...

Mijn lieve vader Marius Monkau (1937), die een lange staat van dienst heeft als zanger/acteur in Nederland en op grond daarvan eigenlijk een eigen website verdient...

Reacties

Reacties

Mari Kant

beste Michael,

Als je voor je vader een website gaat maken, laat het me dan weten ik heb heel veel foto's programmaboekjes etc in mijn archief van de theaterproducties waarin je vader gewerkt heeft, en wilt deze met alle liefde ne plezier scannen en naar je toe mailen.
Heb hem zelf eens geprobeert te bereiken, zou hem graag het één en ander over die tijd willen vragen, maar ja, wie weet komt dat nog wel eens.
Ben zelf bezig een boek te schrijven over het leven van Berry Kievits en Gerard Walden je vader heb ook bij hen gewerkt in de revue.
Mocht je hem spreken doe hem de hartelijke groeten en ik wens jou een mooi en goed leven toe.

Dhr. Mari Kant
(Oprichter - Voorzitter)
De Nederlandse stichting van Volkstoneel tot Musical en andere Theaterkunsten.
www.theaterarchief.nl

Madelon Michel

Begin 70ger jaren stonden Marius en ik met Conny Stuart, Freddy Albeck, Elsje de Wijn, Frans Eppink, Beer Bossu, Maud Ockers en Saskia Holleman in Man en Muis. Ik vond hem de liefste van al mijn collega's! Heb soms wel eens iets van hem gehoord maar ben hem al jaren uit het oog verloren. Toevallig las ik vandaag dat Dragan Bakema les had van hem dus ging ik op zoek. En kom deze prachtige foto tegen! Ik zou hem graag nog eens spreken.

M.Olthoff

SpaarnestadPhoto ( gevestigd in het Nationaal Archief) heeft een map met foto's van Marius Monkou in het foto archief.

sybrich ter kuile- verweij

Jaren geleden zat ik in de klas op de kunst academie in Enschede met Annemarie Brink, is dat jouw moeder? zo ja waar is ze gebleven? Ik weet dat ze dol was op je vader. Recentelijk waren met oude vriendinnen van die klas herinneringen aan het ophalen en kwam jouw vader ter sprake. Ik heb in die tijd je vader verschillende malen ontmoet maar ik weet geen vervolg van hun relatie. STP laat mij weten!! Dank, Syb.

Michael Monkau

Beste Sybrich,

Hun relatie heeft niet lang geduurd. Na Annemarie is mijn vader met een andere vrouw getrouwd, Marijke, en dat is mijn moeder.

sasha

hee michael, in 81 en 82 heb ik met o.a. je vader een jongerenproductie gemaakt bij 'genesius' in groningen. ik ben zo benieuwd hoe hij het nu maakt.

doe hem in ieder geval mijn groeten!

sasha lavell

sybrich ter kuile

Beste Michael, zou je mij dan STP het adres van Annemarie Brink kunnen bezorgen? Ook is het goed om te horen hoe het met je vader gaat. Met dank, S.t.K.

Joan Marques

De aller-allermooiste versie van "My Juanita" (Nita Juanita) komt van Marius Monkau. Het is een nummer dat ik vroeger altijd zong voor mijn dochter, en nu ze zelf een moeder zou ik haar de werkelijke versie van het liedje graag willen laten horen. Jammer genoeg is de muziek nergens te vinden. Is het een idee dat fans van Marius Monkau zijn nummers op de website zullen kunnen beluisteren? Ik hoop van wel.

coert nelson

Beste Micheal,
Ik ben altijd al een fan van Marius Monkau geweest
en wilde nooit geloven dat het een Surinamer was
die het zo good deed in het buitenland.
Zijn nummer two lovely bleu eyes is ook bij de jongere
generatie nog een prettige meezinger.ik heb altijd gezocht naar Nita quanita maar kan het niet vinden.
hopelijk vinden we hem binnen
kort op you tube.
By the way leeft hij nog,kunnen we aub meer van hem vernemen?

Michael Monkau

Beste allemaal,
Met mijn vader gaat het prima, hij woont momenteel in Duitsland. Helaas zingt hij niet meer. Op veler verzoek kan ik wel enkele mp3'tjes sturen van zijn nummers aan degenen die daarom vragen. U kunt mij mailen op michael.monkau@sbs.nl voor informatie daarover.
Met vriendelijke groet,
Michael Monkau.

Joep Dambacher

Ik weet niet zo heel veel van hem maar ik heb lang moeten zoeken voor het nummer Two lovely bleu eyes en ik ben blij dat ik het op You Tube heb kunnen vinden en heb ook de muziek alleen kunnen splitsen.Succes met jullie en met Marius hopelijk in goede gezondheid.Ik ben maar een simpele Brabander van 69 jaar.Bedankt,Hij ziet er nog Fantastisch uit.

Bas Rozeboom

Hallo,

Mijn moeder die vroeger met Marius op de lagere school zat (toen ter tijd werd ze Roosje genoemd) zou graag eens contact met hem hebben, of een cd van hem willen, vooral als '' Blue Moon'' erop staat. Ze zingt zelf ook.
Is je vader zelf wel eens online, of anders misschien ouderwets per brief?

vriendelijke groet,

Bas Rozeboom

Ernest beneder

Wij hebben het huis van Marius gehuurd in december en januari. Helemaal goed. Als ik hem Google zie ik dat hij met mijn nicht (rika Jansen) heeft opgetreden. Klopt dit of hebben we het over een volgende generatie?
ik hoor het graag.

Groet,
Ernest Beneder

Willy

Wat lijkt deze man sprekend op mijn collega James Monkau.

Dick Nooy

Hallo Michael,
Wil je je vader de warme groeten van mij doen? Ik heb hem leren kennen in de tijd van "Irma La Douce" (jaren '60 - City Theater Amsterdam) en altijd fijne herinneringen aan hem bewaard. Zijn partner in die show (Donald Jones) heb ik later nog regelmatig ontmoet, jouw vader helaas minder. Maar ik heb nog vaak aan hem gedacht!

Anne-Marie F.

Beste Michael,

Ben opgegroeid met Nita Juanita en Two Lovely Blue Eyes van je vader.
Ze brengen beide vele prettige herinneringen terug. Luisterde vanmiddag nog naar Johnny Pepper en Groen, Groen en Ik Moet Jou Bekennen, twee liedjes waar ik al jarenlang naar zocht.
Deze Surinaamse zanger Johnny Pepper is waarschijnlijk jonger dan je vader, want ik ben in 1952 geboren en Johnny Pepper was populair begin zestiger jaren.

Heb op Youtube Two Lovely Blue Eyes kunnen vinden, maar helaas geen Nita Juanita.
Mijn vader zong het vaak voor mijn moeder die Anita heet, maar die iedereen Nita noemt.
Zou het erg apprecieren of je mij de mp3 daarvan zou kunnen sturen.
Het zou echter beter zijn als het op Youtube kwam, zodat meerdere mensen ervan kunnen genieten.

Bij voorbaat van harte bedankt,

Anne F.(geboren in Suriname)

Nelly Homan

Als dans duo Bij Berry kievits als the Dancing Mascottes en bij Rika Jansen als duo the Miller sisters heb ik met Marius gewerkt. Het was een fijne collega. Misschien weet hij dat niet meer, het is zo lang geleden. Ik wens hem het allerbeste.

Paul van Yperen

Mede op basis van je info en een paar mooie oude ansichtkaarten van je vader heb ik een blogpost over hem gemaakt: http://filmstarpostcards.blogspot.nl/2015/09/marius-monkau.html

dick van der klugt

Eind jaren 60 herinner ik mij Marius te hebben gezien i de musical 'Hair'. Kan dat kloppen?

padvinderij

Ik heb eind jaren veertig met Marius op de padvinderij gezeten. Hij heette toen - net als ik - Freddy. Hij had ook een jongere broer Arthur die op dezelfde dag als ik jarig was. 18 december. Klopt dit?

marieke serie

is het jou vader die het liedje two lovely blue eyes zong in de jaren 60 het was een van mijn eerste singeltjes ik heb t nog steeds en ik heb t onlangs op youtube terug gevonden ik vind het nog steeds prachtig doe m de groeten en zeg dat ik nog steeds geniet van zijn stem gr marieke

Arnoldvanwinden

Mijn eerste ervaring met marius was het koor van het 4meiproject met nelly frijda als solist in de Canto General van Pablo neruda in 1985. Een prachtige stem vertolkte de wording van het zuidamerikaanse continent. 2 jaar later,ik zat inmiddels op het genoemde koor, was hij de solist in de Romiosini en de Litania van M. Theodorakis. Wat een fijn mens met een verbluffend stembereik!!

Cory Flüggen-Plompen

Ik heb Marius in heel goede herinnering van zijn jaarlijkse optreden
in de jongerenkerk Venlo.
Toevallig werd vanmorgen in de JK naar hem gevraagd,het is goed te
horen dat hij nog leeft en in Duitsland woont
Is het mogelijk een CD van te kopen?

Ewald Badloe

Als kind in Suriname opgegroeid met het prachtige nummer Nia Juanita. Op You Tube niet te vinden. Is er een manier om aan dit nummer te komen.

Jan Theijssen

Hallo Marius ik ken je nog van de nieuwe achtergracht in Amsterdam want wij waren buren jij woonde daar met je vader en moeder en 2 broers Arthur / Jackie .
Ik herinner me je als een goedlachse grote vriendelijke jongeman we hebben vaak staan te praten met elkaar.
Ik heb nog 2 plaatjes van je vinyl Nia Juanita en zo'n reclame ding uitgegeven door Bounty ben ik heel zuinig op.
Het is wel een beetje laat maar alsnog een hele fijne verjaardag en veel plezier.

ps ik zou je best nog wel een keer willen spreken lijkt me prachtig.

Gert Klootwijk

Leuk om weer iets van de familie Monkou te lezen. We hebben 3 huizen verwijderd van elkaar gewoond aan de Otweg in Rijsenhout.Dit was begin jaren 70.

Coby

Dag Michael,
Ik ben een nicht van je vader. Door omstandigheden zijn we als familie van elkaar vervreemd. Wel ben ik bij de begrafenis van je oom Arthur geweest. Ik had toen nog contact met je tante José. Via mijn zus Mary (bekende naam in de familie, net als jouw oma en tante..) hoorde ik dat het niet zo goed met José gaat. Graag hoor ik wat meer van de familie. Doe allen de hartelijke groeten van mij!

Michael

Beste Coby, je kunt me mailen op michaelmonkau@ziggo.nl

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!